nedababaee nedababaee .

nedababaee

برنج صدری ، برنج مجلسی درجه یک

برنج صدری از مرغوبترین برنج های محلی در شمال کشور است که در استان های گیلان، مازندران، گلستان کشت و داشت و برداشت میشود لازم به ذکر است این برنج در استان گیلان و گلستان بدلیل نبود برنج کشت دوم و دیررس بودن رقم صدری بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. گفته میشود این برنج در زمان ناصرالدین شاه وارد کشور شده است، میرزا آقاخان نوری که صادرات کشور را بر عهده داشت عده ای را مامور به تهیه تخم چغندر و برنج از کشور های آسیای شرقی کرد تا از آنها در شمال کشور کشت کنند . به روایتی برنج صدری از هندوستان تهیه شده و به برنج صدراعظمی ملقب گردید. اکنون پس از گذشت سالها نام آن از برنج صدر اعظمی به برنج صدری تغییر یافته است.


انواع برنج صدری
احتمالا اسم صدری را در کنار رقم های دیگر شنیده اید، مثل برنج صدری هاشمی، صدری علی کاظمی، صدری دودی و….
و حتما برای شما سوال شده که برنج صدری از در بازار تنوع های زیادی دارد در حالی که اینطور نیست!!!


برنج صدری در مجموع به سه دسته دم زرد، دم قرمز و دمسیاه تقسیم میشود که امروزه کشت برنج دم زرد و دم قرمز به نسبت دمسیاه کمتر انجام میشود.

اگر از کلمات نظیر هاشمی، علی کاظمی و … در کنار برنج صدری دیده اید به این معنیست این برنج ترکیبی از برنج صدری و هاشمی است یا صدری و علی کاظمی است، زیرا برنج هاشمی و علی کاظمی خود یک رقم مجزا برنج هستند

ترکیب کردن میتواند در هنگام پاشیدن بذر توسط کشاورز و یا بعد از برداشت برنج انجام شود

برنج صدری از دسته برنج های کم محصول بوده و در حین برداشت نسبت به برنج های هم ردیف خود مانند برنج طارم، برنج هاشمی محصول دهی و بهره وری کمی دارد، این امر از دلایل اصلی قیمت بالای آن در بازار قیمت برنج میباشد.

نکاتی برای تشخیص برنج صدری اصل :
یکی از فاکتور های تشخیص برنج صدری باکیفت عطری است که از آن به مشام می رسد.برای تشخیص عطر آن مقداری برنج را بین دو کف دست بریزید و آن را ببویید.
برنج کهنه سفت و سخت تر از برنج تازه است برای تشخیص آن مقداری برنج را زیر دندانتان بشکنید تا متوجه سفتی و سختی آن شوید. همچنین برنج کهنه رنگ تیره تری نسبت به برنج تازه دارد. برنج کهنه را نمی توان مدت زیادی نگه داشت زیرا ممکن است فاسد شود.
هنگام خرید توجه کنید که اندازه ی دانه های آن یک دست باشد. مقداری از آن را در کف دستتان بریزید و و با دقت برنج ها را ببینید که در آن برنج شکسته، خرد شده و پوک وجود نداشته باشد.
مقداری از برنج را بین دو دست خود مالش دهید تا میزان چربی آن را متوجه شوید باید به مقدار کمی چربی برنج را در روی دستان خود حس کنید.
برنج صدری را در جایی به دور از جریان باد نگه داری کنید زیرا نسبت به باد بسیار حساس است و در اثر جریان باد می شکند و به برنج نیم دانه تبدیل می شود.
تشخیص برنج صدری در واقع یک عمل مهارتی میباشد که باید توسط کارشناسان ارقام برنج انجام شود، زیرا این برنج همانطور که گفته شده به سه دسته دم زرد، دم قرمز و  برنج دم سیاه تقسیم میشود که روش تشخیص این موراد باید از روی ویژگی های ظاهری شلتوک (لایه سبوس قهوه ای رنگ) انجام شود
اما بصورت کلی برای تشخیص برنج صدری با توجه به در نظر نگرفتن دسته های آن باید از طریق دانه های سفید شده آن اقدام کرد
برنج صدری از طول زیاد و عرض کم برخوردار است و ظاهری کشیده به رنگی استخوانی دارد
طول دانه ی خام برنج صدری بیشتر از ۷ میلیمتر میباشدکه پس از پختن به بیشتر از ۱۳ میلیمتر می رسد
همچنین هنگام مالش دانه های این برنج بین دو کف دست چربی آن به راحتی قابل تشخیص است


برچسب: ،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۱:۱۵ توسط:nedababaee موضوع: نظرات (0)